Startsidan - Din startsida online

 


Snabblänkar

Facebook

Instagram

Twitter

Snapchat

YouTube

Vädret

TV tablåer

SVT  Play

TV4  Play

Roliga spel

Handla online

Billiga lån

Egen hemsida

Laga mat

Schackskola

Bli smalare

Recept

Chess.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sökmotoroptimering, eller SEO från engelskans Search Engine Optimization, är ett samlingsord för de metoder som används för att få en webbsida att synas högt upp i sökmotorernas sökresultat och därigenom driva mer besökare till en sajt. I Sverige innebär sökmotoroptimering nästan uteslutande att arbeta med Google som marknad, men i andra delar av världen sker optimering bland annat mot Microsofts sökmotor Bing, ryska Yandex eller kinesiska Baidu.

Vad är Sökmotoroptimering (SEO)?

Sökmotoroptimering (på engelska SEO) innebär att arbeta med att få en websida att synas högt upp i sökresultaten på ett eller flera utvalda sökord. Syftet med att hamna högre upp i sökresultat är att det innebär fler användare som klickar på just din sida. Detta ger mer relevant trafik till din websida som i sin tur innebär större intäktsmöjligheter.

Det finns ett antal miljoner sidor på nätet och det finns många runt om i världen som enbart arbetar heltid med att hjälpa stora aktörer online att hamna högt upp i Googles sökresultat. 

Självklart ska du läsa Googles egna riktlinjer kring sökmotoroptimering, följa deras blogg och prenumerera på deras YouTube-kanal.

Det finns naturligtvis enormt många andra källor, bloggar och böcker med nyttig information om SEO – för många för att listas här. Googla så kommer du hitta det du söker.

 


Så här fungerar en sökmotor:

Några av de första sökmotorerna som blev kända för en större publik var Webcrawler, Altavista och Yahoo. Min egen favorit var Altavista. Numera är Google den klart dominerande bland världens sökmotorer, men har i Ryssland stor konkurrens av Yandex och i Kina är Baidu marknadsledande.

I Sverige använder vi dock nästan uteslutande Google. Här är deras marknadsandel cirka 95 % och verbet ”att googla” har blivit synonymt med att söka efter något i en sökmotor.

Sökspindlarna letar efter nytt innehåll

Förenklat är sökmotorernas mål att samla information från världens alla sajter, för att sedan kunna presentera ett så relevant sökresultat som möjligt för dig som googlar.

För att hitta till alla olika sajter som finns på nätet använder sig de moderna sökmotorerna av så kallade sökspindlar. Det är ”sökrobotar” som helt enkelt navigerar runt på internet och upptäcker nya sajter och sidor genom att ”klicka” på länkar.

Dessa sökspindlar samlar sedan in information från sajterna de besöker. Denna information sparar de i sökmotorns index (en stor databas). I praktiken är det i detta index du som användare söker när du använder en sökmotor. Det betyder att om en sökspindel ännu inte har besökt din sajt kommer du heller inte att hitta sajten när du googlar.

 


Du hittar en sida här om hur du anmäler din sida till Google men det är tyvärr inte ens säkert att den blir indexerad.

 


För att säkerställa att du som googlar får ett så relevant sökresultat som möjligt använder Google sig sedan av avancerade algoritmer som utifrån hundratals faktorer (ofta kallat signaler) tolkar innehållet på en webbsida och räknar sedan ut vilka sidor som bäst motsvarar dina förväntningar när du googlar.

På den här sidan lär du dig de viktigaste signalerna att ta hänsyn till för att optimera din sajts synlighet i Googles sökresultat.

Oavsett om du har en stor webbshop, ett litet företag eller bara bloggar om ditt favoritämne kan du dra nytta av sökmotoroptimering. Vill du att fler personer ska ta del av det du har att erbjuda på din sajt är sökmotoroptimering helt enkelt det mest grundläggande och i många fall mest kostnadseffektiva sättet att exponera sig för nya besökare på nätet. Det finns många stora företag och siter som lägger stora pengar på att synas på Google.

 


Den här delen innefattar all sökmotoroptimering som rör själva webbsidan och dess struktur och innehåll. Det kan vara allt från att webbsidor har korrekta och relevanta sidtitlar till att sökmotorerna hittar webbsidans alla sidor på ett effektivt sätt.

Inlänkar:

Inlänkar är andra webbsidor som länkar till din webbsida. Dessa inlänkar är en väldigt viktig beståndsdel i hur sökmotorer rankar din webbsida. Ju fler och ju starkare inlänkar en webbsida har ju högre syns sidan i sökresultaten.

Google bryr sig inte om vilka sökord du har i dina metataggar. Dom har en algoritm som kollar hur många sidor som länkar till din sida. Är det många som har en länk till dig anses din sida intressant och indexeras tidigare. 

Google gillar inte sidor utan egentligt innehåll med kanske bara en massa länkar. Fyll din sida med intressant text om det ämne du är intresserad av. Visst kan du ha länkar till andra sidor i det ämnet men var återhållsam med länkar till allt möjligt. Det finns redan allt för många länksidor på nätet utan innehåll!

 


Länkstrategi:

Googles tycker att bra innehåll lockar till sig länkar, vilket i viss mån naturligtvis är sant. Har du en sida som många uppskattar kommer sannolikt några att länka från sina egna sidor.

Här har Google dock skapat något av ett moment 22, för om ingen hittar ditt innehåll kommer ingen heller att länka till dig – och utan länkar kommer ingen att hitta dig i sökresultatet. Lösningen blir att köpa annons på Google eller betala för ett sökord.

I och med att länkar har blivit hårdvaluta inom sökmotoroptimering har webbmasters över hela världen därför utformat olika metoder för deras sida ska bli länkad.

Här följer några av de vanligaste metoderna som du som webbmaster själv kan använda dig av för att få länkar till din egen sida men det finns naturligtvis betydligt fler.

 


Det ska dock tilläggas att det alltid innebär ett viss mått av risk att arbeta aktivt med länkanskaffning. I Googles riktlinjer för webbansvariga skriver de följande:

Alla länkar som är avsedda att manipulera PageRank eller en webbplatsplacering i Googles sökresultat kan betraktas som en del av ett länksystem och ett brott mot Googles riktlinjer för webbansvariga.

 


Detta innebär att Google inte vill att du på något vis påverkar hur du får länkar till din webbsida. Just länkstrategi är därför ett av de mest omdebatterade områdena inom sökmotoroptimering. Vår erfarenhet är att nyttan av att skaffa sig relevanta och bra länkar för de flesta siter överstiger den risk som följer med.

 


Länkbyten:

Länkbytet är den äldsta formen av länkstrategier. Webbmasters har bytt länkar sedan innan sökmotorerna ens använde dem som en variabel i sina rankingalgoritmer. Allt eftersom sökmotorerna fokuserat mer på länkar började de även nedvärderade länkar som uppkommit genom reciproka byten – det vill säga tvåvägslänkningar där en sajt länkar till en annan som i sin tur länkar tillbaka till den första sajten. Reciproka länkar är idag i de flesta fall inte direkt skadliga, men generellt sett gör de heller inte särskilt mycket nytta. Framförallt inte om byten sker i större skala.

Av den anledningen har webbmasters istället börjat använda sig av tre- och fyrvägsbyten. Ett trevägsbyte är när en av parterna har en ytterligare sajt att länkar från. Sajt A länkar till sajt B som i utbyte länkar till sajt C. På så vis blir inte länkbytet reciprokt samtidigt som båda får en länk.

Fyrvägsbytet, som förespråkas av de flesta, är helt enkelt när båda parterna har två sajter var. Du länkar från en sajt till motpartens huvudprojekt och hen länkar från en helt annan sajt till ditt huvudprojekt.

Fördelar med länkbyten:
Fördelarna med länkbyten är att de ofta är relativt lätta att få till i och med att det är en så vedertagen metod, samtidigt som det i de flesta fall gynnar båda parter.

Nackdelar med länkbyten:
Nackdelen är att, i och med att det är så enkelt, har många webbmasters missbrukat metoden. Det innebär att länken du får eventuellt kommer från en sajt som länkar ut till väldigt många andra sajter vilket helt klart minskar värdet du får tillbaka genom bytet.

 

Betala för länkar:

Att betala för länkar är en av de mest framgångsrika modellerna för länkanskaffning. Detta kan man antingen göra genom att kontakta någon som hjälper till med detta, eller helt enkelt kontakta enskilda sajtägare och erbjuda betalning för att de ska placera en länk på sin sajt. I och med att den som äger sajten har ett tydligt incitament att göra dig som kund nöjd betyder det i bästa fall att du får en länk från en relevant sida i en relevant kontext – även om detta naturligtvis kan missbrukas.

Fördelar med att betala för länkar: 

Den stora fördelen med att betala för länkar är att du kan skala upp ditt länkbygge. Om du betalar för en länk ska du dock kräva att få se var länken ligger så att du har möjlighet att ta bort den om du misstänker att den resulterar i att du tappar positioner eller att du kan kopplas till ämnen som inte är acceptabla.

Nackdelar med att betala för länkar:

I Googles egna riktlinjer anger de att de inte vill att man som siteägare inte aktivt arbetar för att skaffa länkar och att betala för länkar går därför emot deras riktlinjer.

 


Länkbete:

Ett lyckat länkbete kan vara mer effektivt än något annat sätt att bygga länkar. Ett länkbete innebär kort och gott att du skapar innehåll som är så attraktivt att du får länkar från andra siteägare som vill tipsa sina egna läsare om ditt intressanta innehåll.

Ett länkbete kan vara allt ifrån att du skapar en helt egen sida med en väldigt bra funktion som många har nytta av till ett bra och imtressant videoklipp som många gillar. Det finns många som vill hitta intressanta sidor så lägg ner mycket jobb på att förkovra dig i det som din sida handlar om och bli expert på det området!

När du väl lyckats skapa innehåll som du tror kommer locka till sig många länkar gäller det att se till att nå ut med det för att öka spridningen. För det kan du exempelvis använda sociala medier eller helt enkelt kontakta webmasters som du tror kan vara intresserade av att skriva om det du skapat.

 


Fördelar med länkbeten:

Om du lyckas skapa ett attraktivt länkbete kan det i bästa fall bli en outtömlig källa till nya länkar.

Nackdelen med länkbeten:
Vi översköljs idag med ett oändligt antal budskap på internet, så att lyckas skapa ett innehåll som sticker ut kan både vara tidskrävande och kostsamt. Och inte ens när du lagt ner både timmar och pengar är det säkert att du lyckas nå ut med ditt innehåll.

 

Gästblogga:

Att gästblogga för att få länkar har blivit en populär strategi under de senaste åren. Att gästblogga innebär att du kontaktar en annan webbplatsägare och ber om att få skriva ett inlägg på dennes sajt. I inlägget länkar du sedan tillbaka till din egen sajt.

Att gästblogga är ofta uppskattat från båda sida, då du får en länk till din sajt och den du bloggar hos får nytt innehåll som potentiellt leder till nya läsare, nya inlänkar och möjlighet att synas på nya sökfraser. Det kan dessutom leda till att ni får en relation att bygga vidare på som förlängningen kan leda till fler och nya samarbeten i framtiden.

Fördelar med att gästblogga:
Genom att gästblogga kan du själv välja ankartext på länken, texten den ligger i och på vilken sajt den ligger. Det innebär att du har bra kontroll över din länk och kan utforma den efter dina egna önskemål.

Nackdelen med att gästblogga:
Som många andra länkstrategier har gästbloggandet ur Googles perspektiv missbrukats. De har därför gått ut med att gästbloggande i större skala är emot deras riktlinjer och kan därför vara skadligt för din sajt.

 

Länkkataloger:

Länkkataloger är sidor som endast existerar för att länka ut till andra sidor. Ofta utger de sig för att vara portaler eller ”startsidor” med länkar till intressant innehåll, men det rör sig nästan alltid om länkkataloger som skapats med SEO i åtanke.

Tidigare var länkkataloger ett bra sätt att skaffa länkar till sin egen sida men idag är det få kataloger som är värda att registrera sig till. Om du vill registrera dig till en katalog så se till att det är en svensk katalog och att du har möjlighet att ta bort länken om du ångrar dig.

Fördelar med länkkataloger:
Om du arbetar i ett smalt segment med låg konkurrens i sökresultatet kan det räcka med att anmäla dig till en eller ett par länkkataloger för att snabbt ta positioner.

Nackdelar med länkkataloger:
Den länkkraft du får med dig via länkkataloger är oftast väldigt liten, om ens någon, då länken ofta hamnar långt ner i strukturen eller tillsammans med många andra länkar. Anmäler du dig till många länkkataloger kan din site dessutom ta skada, framförallt om du anmäler din svenska sida till utländska kataloger då kataloger själva ofta har en dålig länkprofil som spiller över till din site.

 

Blogga:

Att blogga kan vara ett bra sätt att skapa relationer med andra bloggare eller personer som är intresserade av ditt specialområde och på så vis bygga upp din auktoritet och trovärdighet inom ämnet. Det i sin tur kan leda till att andra sajter refererar till din blogg genom citat och i vissa fall länkar.

Fördelar med att blogga:
Har du en välbesökt blogg med välskrivet innehåll kan den vara en bra källa till länkar. Skriver du dessutom mycket och ofta kommer möjligheterna att ranka på fler fraser i sökresultatet att öka, i och med att du har mer text och chansen att någon söker efter en fras eller ett ämne som du behandlar ökar.

Nackdelar med att blogga:
Att blogga endast med syfte att få länkar är sällan kostnadseffektivt. Det är svårt att blogga och det tar framförallt tid. Du behöver ha tid att göra research, du måste ha något engagerande att skriva om och det måste finnas en målgrupp som intresserar sig för det du behandlar i bloggen.

 

Sociala medier:

Länkar i sociala medier (Facebook, Linkedin, Twitter etc.) för inte med sig någon länkkraft. Många delningar eller likes innebär inte heller förbättrade positioner i sökresultatet. Men dessa kanaler är utmärkta för att sprida sitt innehåll och skapa relationer som i långa loppet eventuellt leder till att du får länkar till din sida.

Fördelar med sociala medier:
Sociala medier är just vad det låter som – ett socialt medium. Det handlar om att bygga relationer och uppmana till engagemang. Om du lyckas med detta är möjligheterna att få länkar från personer och organisationer som uppskattar ditt arbete relativt stort.

Nackdelar med sociala medier:
Det tar tid och kraft att arbeta med sociala medier. Att enbart arbete med sociala medier i syfte att få länkar är inte rätt väg att gå. Jag rekommenderar inte att lägga för stor tid på detta.

 


Hur går SEO till?

SEO brukar delas in i tre element och dessa är Analys, On Page och Länkstrategi. Analysdelen handlar om att ta fram de mest lönsamma söktermerna om sådana finns och räkna på allt från möjlig return of investment och konkurrens till hur relevanta besökarna från sökordet är. On Page handlar om alla de delar man förändrar på den egna hemsidan. Det är saker som sitens hierarki, navigering, sidornas rubriker och kvaliteten på texten. Länkstrategi är det arbete som görs för att få länkar till sin sida, länkar är nämligen av avgörande karaktär för hur bra sökmotoroptimeringen lyckas.

Sökordsanalys

Sökvolym

Sökordsanalys går till på det sättet att man använder en källa som kan visa hur mycket sökningar som görs på en viss term eller ett visst sökord. Det bästa verktyget för det här idag är Googles eget sökordsverktyg. För att komma fram till bra sökord så finns det ett antal faktorer som behöver kännas till. Sökvolym är det första och den får vi ju från Googles verktyg.

Relevans

Nästa steg är att bedöma hur bra sökordet är för dig. Här blir det lite komplexare än att bara slå upp siffror som man kan göra för sökvolymen. Du måste värdera sökorden utifrån vad det är du tillhandahåller. Generellt sett kan man säga att ju närmare produkten eller tjänsten sökordet ligger desto bättre konvertering kan du räkna med. Om du säljer Audi så kommer Bilar visserligen vara ett större sökord men kanske komvertera sämre än sökfrasen Köpa Audi. Det är ganska enkelt att förstå egentligen, personen har ju sökt efter just det du tillhandahåller medan personen som sökt efter Bilar kan vara intresserad av allt möjligt bilrelaterat, kanske vill han hitta Ahlgrens Bilar, kanske information om hur många bilar som finns i Sverige eller nästan vad som helst.

Konkurrens

Efter att du plockat fram sökord som har bra relevans (där du kan räkna med hög konverteringsgrad) som har tillräckligt stor sökvolym för att vara intressanta behöver du bedöma konkurrensen. Om konkurrensen är för hög kommer det ju inte vara värt att satsa på just de orden. Det här kan också vara lite komplext men ett väldigt enkelt sätt kan vara att titta på siterna i det aktuella sökresultatet och se hur hög PageRank de har, hur välbyggda de är och hur många inlänkar de har.

On Page SEO

On Page SEO är den del som kan verka mest krånglig men efter ett litet tag brukar det gå på automatik. Det finns en lång rad punkter att titta på och det finns alltid mer att lära sig. Om man ser på On Page som att undanröja misstag så har man en ganska bra bild. Det handlar om att se till att Google (och andra sökmotorer) klarar av att på ett bra sätt indexera siten och förstå vad varje enskild sida handlar om. Det finns mer avancerade On Page-metoder men vi ska inte gå in på någon av dessa här, det är bättre att börja med grunderna.

Faktorer du behöver titta på

Det finns en enorm mängd faktorer som spelar in och till att börja med skulle jag vilja höja ett varningens finger, försök inte fuska. Det är lätt som nybörjare att tänka sig att man ska lura Google men om man tänker så är det lätt att det leder fel och Google är väldigt bra på att känna igen fusk. Med det sagt kan vi ta en närmare titt på vad som är viktigt.

Du ska se till att på den enskilda sidan ha med sökordet i följande element:

 1. Title
 2. H1
 3. H2-H6
 4. Brödtext
 5. Fetstilat
 6. Kursiverat
 7. I bilders Alt-texter
 8. I interna länkar till sidan
 9. I meta description (för att det är ofta är det som syns i sökresultatet)
 10. I meta keywords (inte för Googles skull dom struntar i dom)

Generellt på siten finns det en hel del saker att tänka på också. Om punkterna ovan är specifik on page, alltså on page för en specifik sida så är följande generell on page, för hela siten.

 1. Enkel navigering, lätt att hitta till alla sidor på siten
 2. Unika titlar, rubriker och texter på alla sidor
 3. Undvik allt för mycket Javascript och flash (särskilt i navigering)
 4. Ha en tydlig struktur (hierarki) på sitens sidor och kataloger
 5. Varje sida ska ha en unik och enkel url
 6. Undvik att samma innehåll visas på flera sidor
 7. Ha inte för mycket länkar på en sida (100 som max)
 8. Ha inte en för djup hierarki, ha få klick till det egentliga innehållet
 9. Ha tillräckligt med text på sidorna
 10. Ha tillräckligt mycket sidor
 11. Se till att inte försöka optimera en sida för för många sökord, använd flera olika

Sen finns det några punkter vi måste ta upp för att det är vanligt att man råkar göra i början. Det här är grejer som kan leda till straff eller filter av olika slag.

 1. Kopiera inte andras texter
 2. Dölj inte innehåll som du visar för sökmotorer för besökare
 3. Undvik Meta Refresh

Länkstrategi

Länkar är A och O i sökmotoroptimering. Det är den enskilt viktigaste faktorn för hur Google placerar sidor i sökresutlaten. Du vill få så bra och många länkar som möjligt att peka till din sida. Till att börja med ska vi titta på hur Google värderar länkar, följande ger mer värde:

 • Från en sida som i sig har mycket bra inlänkar
 • Från en sida med relaterat innehåll
 • Från en sida på samma språk
 • Från en sida som inte finns i samma kluster av sidor
 • En länk med rätt ankartext (Google använder länktexten som mått för landningssidans innehåll).
 • En sida med inte allt för många utlänkar
 • En länk i texten. Länkens placering är viktig och en länk i texten är bäst medan en länk i sidfoten sämst.
 • En länk med länkar i närheten som pekar till sidor Google har högt förtroende för.
 • En länk där texten närmast den är relevant för ditt innehåll

Det handlar alltså korftattat om att få länkar från så starka och relevanta sidor som möjligt på ett så naturligt sätt som möjligt. För att förstå länkars styrka ska vi ta en titt på PageRank som nämnts tidigare, det är inte längre ett mått som är lika viktigt som det en gång var men det ger bra förståelse för hur Google värderar sidor.

PageRank

PageRank har fått sitt namn från den ene Google-grundaren Lawrence Page. Det är en algoritm som mäter hur viktig en sida är på internet. Det går till på det sättet att Googles spindlar indexerar alla internets länkar. Sedan ger dom alla sidor en vikt utifrån hur många länkar dom har som pekar till sig och utifrån hur mycket vikt de sidorna har som länkar. En sida med väldigt mycket länkar till sig ger alltså väldigt mycket "kraft" i de länkar den har ut.

Allmänt om att bygga länkar

Att bygga länkar till sin sida är bland det mest komplicerade inom SEO. Det kräver mycket tid och mycket arbete. Det finns några grundprinciper som är värt att tänka på. Det första är att ha varierade länkar. Alla länkar ska inte ha samma länktext även om länktexten är viktig för att bestämma positionen. Alla länkar får inte komma på en gång eller från bara en typ av siter, sprid ut på ett naturligt sätt och akta dig för Quick-fixes.

 

Om det blir för jobbigt

Om du inte orkar med att göra din SEO själv så finns det sökmotorkonsulter att vända sig till. Se till att vara noga i ditt val av sökmotorkonsult och gå inte bara på vad som är billigast, det är stora skillnader i vad som levereras.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


gratis hemsida fri smal helt gratis sajt site web webbsida gratis webbsida app appar download mobil
banta bantning smalare handla online gratis sund sundare leva date dating hemsida gratis billig billigt 
datingsite datingsida online dating webbplats  katt hund häst kanin wrap free youtube downloader 
tobak snus billig tobak billigt snus bank banker Lendo finans lån billiga billiga lån Anna mp3 mpa
billig råtobak jakt makt takt musik musikprogram affiliate program pengar  tjäna pengar online lån kort
pizza online pizza sås  foto Foto fotoalbum photo Photoshop photoshop bilder bildredigering fria
pizzeria pizzerior cheap fria radikaler hormoner  kvinna man barn ung fin anti antioxidant antioxidant
site sida editor edit editera mera flera saker gratis sak står mår flår amortering  fri amortering land landet
ruta riktig riktigt bra duktig  kanon ballong leksaker rast rastplats raser raster  flå flyga flänga dänga häng
Gratis bilder gratis bilder ladda ladda ner typ trång lät lätta lättare gå går stå bygg bygga bygger varor
låda flöda flera gånger 90 hundra 100 idiot dumhuvud huvud ansikte öra öron näs näsa mun läppar läpparna 
byggvaror tillvaro hemma borta korta långa torsk barsk taskig task kul ful pedo pedofil pedofiler 
lax abborre snorre sporre  smart smarta dart pil fil sil upp och ner bah och fram bakom bakpulver och det 
ström strömming sill i dill hummer hummersås ytter dörr förr sen senare ben  arm bäck bäcken säck däck
fläck bräcklig bräcka bräck bräcklig bara bar naken hud hudvård sjuk sjukt sjuka sjukdom sjukdomar dom
domar domare straff böter post kiosk brosk mask maskar minska risken för  ladda upp
apotek Apoteket online på nätet online host
SEO optimering  optimera  cookies 
Meta  description  dolt  nummer 
dolt nummer  avslag tillslag utslag
sår får travbana  Åby
häst  hästägare  trav Solvalla
betting online onlinebutik butik affär
affärsområden  affärer  bankkort  simkort
sökoptimering last frakt fri frakt
adoptera  adoption  auktion  chef
anställd  lediga jobb söker jobb jobbar
vilar vilande villa uppstickare 
villa förare  chaufför uppstötningar
busschaufför ambulans personal kräkas
personlig assistent  utveckling  billiga lån anmärkning
betalningsanmärkning beviljas hus och hem vårt hem
kräks chill avslås  grannar
chilla fett bra telefon  telefontider
fett nice nice tandläkare  sköterska
kel Lätta Bregott  sjuksköterska 
Flipperspel  pinball unibet sjukskriven 
Boll fotboll bet365 sjuka
simma simma lugnt art konst
Simon Garfunkel ccr credence
crème fraiche   fe mjölk  mura
mjölksås  brunsås bechamelsås  mura in
dentist 

tandvård

tiger bred
ett antal

flera stycken

läsa lyssnade 
fria samtal

sms

mms gratis sms
islam 

Allah

Kristna sånger

Farm

Religion 

Gud

Psalm

Rangen Rover

Svenska kyrkan 

Gudstro

Psalmer

Roger

Länkarna

Religiös

Palmer

Allan

Frälsningsarmén 

Bibel

Palme

Stellan 

Pingstkyrkan 

Bilbeln

Olof Palme

Gustavsberg 

Salomon

Kristen

Reinfeldt 

Gustav

Muhammed

Jesus

Svensson

Gustafsson 

resa

resor

bussresa

abonnemang

flygresa

billig resa

billigt flygresa billiga biljetter
Anna book

bok

Amazon Microsoft
Yahoo 

Google 

Grön mat hemafrodit
last minute

sista minuten 

sista minuten resa svensk
utländska 

utländsk 

valuta  billig valuta
valuta online

växla pengar 

söker lammkött
ung tjej

unga tjejer

fina tjejer nakna tonåringar
nakenbilder

vagina

milf anal
analsex

analklåda 

kuk stor kuk
stor penis

större penis

träffa kvinnor snygg tjej 
snygga tjejer

 artifact

artifakt Linköping
konst

serier 

TV billig tv
billig mobil

billig dator

ny bil begagnad bil
vit

svart 

dörr  dörrar
Ishockey

Lidköping 

Stockholm  Göteborg 
öppna landskap 

bonde

kungen drottningen 
prinsessa

kåta tjejer 

sexträff trakasserier 
sextrakasserier 

flirt 

flitig  flirtig 
sund

relation

relationer  Malmö
träff och online

chat

snapchat whatsapp
norrland

mallar 

mall mallig 
skallig

rakad

rakad fitta fin fitta
fin rumpa

sexig

sexiga underkläder  klänning
Saxofon

Trombon

Taxibud ringa taxi
Andersson

Söka

Taxi hemtextil 
Skidor

skidsport

internet  Googla
Alexander

sport

Allsvenskan  hästsele
sport och tv

sport på nätet 

Serie A hästsadel
sport online

sportbutik

Barcelona hästraser 
sortiment 

gymnastik 

Atalanta hästras
skola

gym

Liverpool  börsen
gymnasium 

gymnasiet 

Manchester United  aktier 
Friskola

Utan avgift

Manchester City bra avkastning 
Helt gratis 

Krona

Citizen  låga löner 
Kronor

Tre kronor 

Volvo höga löner
Slott

Slottet

Saab lediga jobb
Kungafamiljen

Djurgården

Toyota  anställda 
Färjestad

Axevalla

Mantorp läkare 
Halmstad

Skövde

Fiskars doktor
Eskilstuna 

Lund

Trav & Galopp doctor
Landskrona 

Blekinge 

Satsa pengar doktorera
Östersund 

Bandy

Sponsor tenta
Östergötland 

HockeyAllsvenskan 

Fond universitet 
Västerås 

Hockey-VM 

Fonder universitetet 
Västerbotten 

Elitserien 

Bra fonder Uppsala 
Västra Frölunda 

Hockeyligan 

Avkastning  Uppsala universitet 
Bork

Leif Bork

Sadel Lunds universitet 
kjol

lathund

dildo Linköpings universitet 
manlig

ordlista

översättning till svenska 
kvinnlig

Trummor

Norrköping  till engelska 
feminin

Trumpeter 

Örebro  till ryska
feminina 

trumset

Danmark  Kina
female

Arlanda 

Norge Spanien 
male

Landvetter 

Köpenhamn  Arabemiraten 
stud

Internationel

Oslo Holland 
cock

Ridsport

Resultat  Hollywood 
kock

Travsport

Fotbollförbundet  Bollywood 
bock

Tippa

Ridförbundet Woods 
stock

Stryktipset

Ishockeyförbundet Wood
timmer

V75

För mobilen  Träd 
fruntimmer 

V65

Till mobilen Pläd 
ypperlig 

V85

Comviq Plektrum 
ytterst

V5

Fello Gitarr
svensk tiger man för sin hatt man i huset fet
gifta sig skilja sig advokat försvarare
lite grann sjuda koka steka
bild bilder bilderna foto antioxidanter vitaminer  vitamin grönsaker kött  fisk fågel kalkon kebab 
Swedbank billiga hotellrum  soja  pitabröd
Sparbanken b&b sojabönor  libabröd 
SEB bed and breakfast sojaböna dressing
Seb belfast protein  tåg
seb abba proteinpulver ta tåget
nordea Agneta  yoghurt  tågbiljetter 
Nordea Annette  göra yoghurt  busslinjer 
Postnord annett göra bort  bussbiljetter
Granngården  susan spela kort billiga hus
Billiga hyra Susanne  lotto mäklare
Student susanna spela lotto  mäklarna
Studioprogram  pinsamt  tärning fastighet
Studera pink spela tärning  fastighetsbolag 
Studenterna blue kasta tärning Värmland 
Ryd blick surfplattor  lappländska 
Studentlägenhet  roxett surfplatta lappland
Studentboende army of lovers skärm Finland 
Hotell aids  tangentbord  finska
Billiga hotell Einstein  Android  franska
fotoframkallning  förstoring förstoringar ananas pineapple apelsin äpple kaka kakor kakorna
schack schackskola chess SEO optimering optimera  cookies meta metatagg metataggar html HTML
Hallon Hallon.se hallon.se Comviq Fastpris
Billigt fastpris spara surf Cementa Ystad
Enkelt  Målare Skanska Björklöven
På tv enrummare Sova jobba hemifrån 
Rabatt Annonser Jysk utlandet
Reklam  1 rum mekaniska egenskaper 
Procent  1 rum och kök digital  produkt 
Rabatter hyra lägenhet i Stockholm  digitala  kamera
Rabatterbjudande hyra lägenhet i Göteborg  digitalt copy
Droger hyra lägenhet i Malmö   copyright 
Rea hyresgäster  analog  Storytel 
Sale hyreskontrakt  analoga cdon
Droger på nätet  andrahand ur content
Droger online i andra hand  klocka cdon.com
Pension super kilobyte tuffa
Pensionär  alkohol  free programs tuff
Bidrag bränna free apps tufft
Anti suga nerladda fina
Socialbidrag suger paintshop  onanera
Anticimex  suger kuk paintshop pro hjälpa varandra
Fluga fettsugning photoshoppa second
Råtta bröst  förminska  second hand
Bubbla stora bröst förstora loppis
Börsbubbla små bröst  negativ laptop
Internet myggbett fotonegativ mus
Surfa billigt hårlös modell bluetoth
Ringa billigt helrakad fotomodell bluetooth
Bo billigt nyrakad snygga brudar wish
Resa billigt  butt ass i wish
Pixel big butt nice ass fuck
Pixlarna analplugg plump fuck me
Pixlar dvd round Mullig och kåt
PPV dvdspelare plumper Eva 
PPC   Mullig Stina 
Per click mp3 spelare mulliga tjejer Belinda 
klicka usb mulliga Lili
Banner usbminne bbw helen
Gif gigabyte BBW helena
Jpeg megabyte mulliga kvinnor björk
Png megabit Big and beautiful  tall
Drogsite min lägenhet  fröken ur gmail
Pirat bay mitt hus skinn och ben gmail.com
Pirat Bay lura Telia Google email
E-bay lurad Vattenfall  Yahoo email
Badoo misstag euro queen
Cervera stort misstag valutakurs status
Servera misstanke  valutakurser status quo
ICA misstänkt svenska kronan blåkläder
Ica just danska kronor jobbar
Coop shysst kronor arbetskläder 
Rusta oskyldiga  byxor arbetsförmedlingen 
Biltema oskyldig löständer  arbetsförmedling
Ö & B dömd lösbröst hitta jobb
Ö&B dömda stringbikini lediga jobb
Elgiganten billiga jeans Strindberg  lediga lägenheter 
ö&b kriminell  string sälja hus
Mega kriminella  tajts sälja bostad
2 rum och kök kriminalvården jeans hyra bostad
Torsk ryska kvinnor matjord bostadsrätt 
Sugardaters villiga brudar ploga betala hyra
Sugarbabe Ryssland  skörda inkomst
Sugarbabes sperma utgift
Kåta sväljer blomfrö indriva
Horney sväljer sperma blomfrön inkasso
Villig slicka fitta pollen strafflängd
Villiga äta sperma pollenprognos  knark
Villiga tjejer tråkig pollenallergi  knarkare
Villiga kvinnor gran allergi behandling
Äldre kvinnor julgran allergisk  behandlingshem 
Old & young jul psykiskt  vård och behandling
Old and young tomte psykologer  operera
Old on young jultomte psykolog  operera brösten
Tonåringar jultomtar psyket skönhet
Nakna tonåringar  tomt psykiska  skönhetsprodukter 
Lesbisk  gräsklippare  teenage spa
Lesbiska  nässla teenager semester
Mötesplatsen nässlor nude teens semesterort
Ryska tjejer jord teens fira semester
Shoppa kriminalitet  Guld låna
Shoppa online lagar och regler silver låna pengar 
Låg hyra Tingsrätt börsnoterade  långivare
mobilabbonemang  tingsrätten  guldpris tusen
Panta test stall supa och slåss
Pantbank bäst i test gris misshandel
Pantamera vitare  grisar misshandlad
Pantad vitare tvätt grisslakt tortyr
Armenien  color  nöt usa
Sydafrika  klor nötkött texas
Sidney klorofyll  nötfärs  florida
Melbourne  avocado pärs flower
Canberra arsle blandförs floder power
Australien  stor bak basic hipp
Naturvårdsverket  stor mage ICA basic hippi
Natur långa ben bas hippies
Naturvård långben basvaror ragg
Friskvård  banan vitvaror ragga
Friskvården  Gällivare  billiga vitvaror raggare
Sömn  Skellefteå  billiga bilar  Kenneth 
Sömnapné Umeå  universitet  Kenneth and The knutters
Sömnapne Luleå  lut ace
Svårt att sova bergstoppar  mäsk acessoarer
Sömnpiller bergssluttning  destillera ace of base
Sova i sängen kronoberg sprit carola
Tröst bolaget   Häggqvist
Trösta systembolaget  göra sprit häggkvist
Tröstande vin hembränt  runar
Utryckning  vinprovning  hembränning runor
Medryckande  jäst göra mäsk viking
Dryck jäsa vindruvor vikingar
Mat och dryck snabbjäst  päron dödlig
AIK aik akvarium  tidning
Maik kista definitivt  gratis tidning
Garn krans delfin corren
Vykort trädgård definition  Corren
Skicka vykort blommor delfiner Aftonbladet
Boxer gräsmatta  delfinarium expressen
Gratis vykort gräsfrö skansen Expresskredit 
Boxers gräsrötter Liseberg  Expressen
Trosa höns Tivoli Sydsverige 
Trosor hönseri prata  sydsvenska dagbladet
Kalsonger hönsägg party micro
Koppar Nilsson  Näslund cam
Ligga i fatet Tommy  Totta trans
Dröm Tommy Nilsson Totta Näslund sexcam
Drömma tone Bruce chatprogram
Drömmar norum Springsteen skype
Drömsömn tone norum Bruce Springsteen chat på skype
Djupsömn john video gina
Djup sömn John Norum videos woman
Dream deep free video women
Dreams purple free videos love
Aguilera Deep Purple free pics in love
Christina acdc sexvideo text
Christina Aguilera  ACDC free sex office
Sharapova attack sexlekar word
Maria Sharapova attach free sexvideo excel
Maria bopper hash texteditor
Marie boppers hashtag midi
Ann the boppers tag free midi
Anne knutte tagga midisongs
Andra båge gratis sex steinberg
Första mc gratis chat vst
Britney Mc chat plugin
Spears  MC chatta converter
Britney Spears  macdonalds chat online spara
NetonNet scan dans nano
Claes Ohlson  scanna dansband multi
Kjell scanna in skiva multimedia 
Kjell & company scanner skivor multigym 
Company camera vinylskivor anarki
       
Horse digitalkamera ginza monarki
Horze ta bilder Ginza monark
Begravning selfie katalog money
Begravningsentreprenör selfies gratis katalog fil
Abbonemang hovrätt  börsindex tusentals 
Hyra hovrätten  AMF hundratals
Hyra lägenhet  polis arbeta online hundra
Andra hand polisen arbeta hemma 100
Araber nakenbilder mpg vacker
Invandrare gratis nakenbilder mpeg vackra
Migration  pubishår plugin vackra tjejer
Migrationsverket mutta plug-in vackra kvinnor
Skatter rumpa plugins smink
Skatt röv html5 bra pris
Betala skatt homo html4 extra
Försäkring i rumpan html kod extrapris
Försäkringskassan  i munnen html code utförsäljning
xxx i baken java konkurs
Zäta homosexuell javascript  fynd
Foppa homosexuella  free javascript  fynda
Skor spruta gratis javascript  ge bort
Billiga skor rund bak games möbler
Stövlar bakdel free games soffa
Billiga stövlar meloner fjortis motorcykel
Finance stora meloner fina fjortisar moped
AB  feta unga tjejer  motorsport
Firma feta tjejer fina flickor formel 1
Bolag feta kvinnor nakna flickor formel
Utdelning  ypperlig nuppa mamma
Vinst yppig pull gravid
13 yppiga pulla pregnant
18 åring antivirus  gene rösta
Eighteen antivirusprogram simmons  
Bikini gratis antivirusprogram  paul musikvideo
Badkläder free antivirusprogram kalle xxx video
Barnkläder hacka stanley xxx pics
Born hacking Kalle anka xxx bilder
Thin hackar pokymons trekant
Lizzy hacking spela pokymons lugg
Thin lizzy sexleksaker gaming logg
Phil buttplugg poker vlog
Lynott ass woreship play poker vlogg
Ritchie spanking poker online vlogga
Blackmore  smisk spela poker bloggsida
Ritchie blackmore butthole cash gratis bloggsida
White asshole cashe spritt språngande 
Snake i analen minne blotta
Whitesnake bajs kunnig blotta sig
Orm skit kurvig street
Ormar piss trafik beach
Virus kiss trafikförsäkring badstrand
Rapsolja  great pilla med barn
Oliver  björn smeka svullen
Olivolja  goop öm bröstvårta
Mekonomen  olle ömsint bröstvårtor
Bildelar Björn goop på stan nipple
Begravdes spik i stan nipples
bilar harry fik puffy nipples
Blocket Harry fika nonude
Lira bong restaurang  nonude model
Lyra lämna in krog nonude models
Fasad betong Skånska byggvaror  Modo
CSS CSS programmera C++ C c a bit choklad d b c d e f g h i j k l m n o p q r s t upp v u w x y z å ä ö